miércoles, 19 de marzo de 2008

Fotos mogudes? Aprèn a subjectar la càmera

La foto està moguda... quina putada!... per què?. Molta gent es queixa que moltes de les fotos que fan els surten mogudes. I part d'ells fins i tot li tiren la culpa al càmera. Estàs tu entre ells?. Doncs que sàpigues que un dels motius més freqüents per les quals obtenim fotos mogudes és per no subjectar correctament la càmera. No t'ho creus? Prova a seguir aquests senzills consells i veuràs com milloren les teves fotos.


El Secret: Mantenir la càmera el més fixa possible

Les fotos surten mogudes quan es produïx moviment apreciable mentre l'obturador de la càmera està obert. Per això quan hi ha molta llum és molt difícil obtenir fotos mogudes, perquè l'obturador està obert molt poc temps (per a obtenir una exposició adequada) i el moviment ha de ser molt brusc perquè quedi registrat en la fotografia. Però quan les velocitats d'obturació han de ser més lentes (generalment, en situacions de major foscor) ja és altre cantar. És necessari mantenir la càmera el més fixa possible. Pensa que el teu cos ha d'actuar com trípode..


Comencem Pels Peus

Per a aconseguir que el teu cos estigui el més estable possible, hem de començar pels peus. Manten-los separats per a evitar el balanceig. Procura evitar la flexió dels genolls, aconseguiràs major estabilitat amb les cames totalment esteses. Si l'angle que vols prendre ho requereix, pots agenollar-te, però dóna suport el genoll en el terre, procura evitar posicions intermitges.


Busca Suports Addicionals

Per curiós que pugui semblar-te, s'aconsegueixen resultats sorprenents quan dónes suport el teu cos sobre la paret, una columna o qualsevol altre objecte estable de gran grandària. Si estàs en un espai obert no tindràs moltes opcions, però si tens alguna cosa gran i fixe a mà, no desaprofitis l'oportunitat. Mereix la pena!.


Els colzes contra el cos

Mantingues els braços el més replegats possibles. Com més estesos estiguin, major moviment. Procura donar suport els colzes contra el cos (evitaràs vaivens innecessaris). Aquest consell és especialment important en fotografia digital, ja que el monitor LCD de les càmeres fa que tinguem la tendència natural d'allunyar-la i estendre els braços.


Amb les dues mans, per favor

La miniaturització en l'electrònica de consum arriba a límits insospitats. En la fotografia digital fa possible que puguem trobar en el mercat models de càmeres tan petits i lleugers que sembla increïble. Per poc que pesi el teva càmera utilitza les dues mans per a subjectar-la. Pensa que el gest de pitjar el botó genera un moviment considerable, molt menor quan sostenim la càmera amb ambdues mans.


Tiba els músculs

Seguint les recomanacions anteriors aconseguiras col·locar la teva estructura òssia de manera adequada per a aconseguir la màxima estabilitat. És moment de posar en joc el teu sistema muscular. Evita la flacidesa. Tiba una mica els músculs, però no et passis. Es tracta d'evitar vibracions innecessàries, si estrenys massa pots provocar un lleuger tremolor, justament el que pretenem evitar.


Contingues la respiració

Quan la velocitat d'obturació és reduïda, oscil·lacions com les quals produïm al respirar poden provocar fotos mogudes. Convé contenir la respiració per a reduir els moviments al mínim. Inspira, conten i dispara. O bé, expira, conten i dispara. Prova ambdós maneres i decideix com és amb el qual més còmode et trobes.


Subjecta la càmera amb l'esquerra, controla amb la dreta

Si el teva càmera és réflex o tipus réflex, subjecta la càmera amb la mà esquerra, posa el palmell cap amunt i situa la part inferior de la càmera sobre ella, abraça amb els dits polze i índex l'objectiu. Amb la mà dreta abraça el lateral dret de la càmera, de manera que el dit índex caigui de manera natural sobre el disparador, i que el polze abraci la part posterior de la càmera, prop dels controls principals. I no oblidis enganar els colzes al cos.

No hay comentarios: