sábado, 9 de febrero de 2008

Mini_guia fotogràfica de viatges

Quan anem de viatge a tots ens agrada tenir un bon record del lloc on hem anat. Les fotografies ens ajuden al cap del temps a tenir més presents aquelles vivències que vam passar quan estàvem de vacances. Moltes vegades fotografiem a la lleugera sense pensar en que en un futur, aquella imatge ens ajudarà a reconstruir el nostre passat. Però això no està de més que quan vulguem immortalitzar alguna escena perdem 10 segons pensant en com la volem fer.

Material necessari

1- La camara (obvi, no?).
2- Dues targetes de memòria .
3- Dues bateries.
4- Carregador.
5- Un adaptador de corrent.
6- Bossa de transport.
7- Un objetiu tot terreny. En el cas de que duem una réflex l'hauríem de portar com a mínim pel que fa a distàncies focals. Jo utilitzo un Zuiko 14-54 2.8/3.5 equivalen a 24mm/104 en analògic.
8-Un trípode (inmprescindible per exposicions llargues o composar un mateix la fotografia quan vol sortir també a la foto)

PD: Se m'oblidava, un mica de paciència, sobretot per la persona/es que t'acompanya ;p


Una de les coses que fa molta gent quan va de viatge és sortir ells mateixos amb el monument o punt d'interes del indret que s'ha visitat. Està molt bé tenir una foto del tipus "jo hi he estat" però aquestes fotos trenquen moltes vegades la bellesa que contemplem insitu. No estic dient que no es facin, sinó que no es bombardegi amb aquest tipus de fotos.
Es pot composar una imatge de manera que sigui el més harmoniosa possible amb el fons que tenim i així equilibrar la instantànea.

Aquests dos exemples intenten compartir al 50% el protagonisme entre nosaltres i el lloc on estem.


En aquests altres, hem decidit que tot el protagonisme se l'emporti el paissatge.





Per altre banda, si ens agrada que les nostres fotografies no siguin les típiques de tothom, és interessant mirar una miqueta el terreny i buscar punts de vista diferents al motiu que volem fer la foto. Moltes vegades un angle inversemblant o l'ajuda d'altres elements que tinguem en el nostre entorn, ens ajudaràn a millorar la nostre imatge.

En aquesta foto de la torre de Torchello, tothom passava per sobre el pont i feia una instantànea desde allà mateix, la torre quedava completament nua en el marc de la imatge. El sol fet de sortir-se una miqueta del camí, aprofitar el pont i els arbres per composar la fotografia, la feia molt més equilibrada. Potser no és el millor exemple, ja que el pont acaba agafant més protagonisme que la torre però crec que el concepte s'entén.

Buscar un angle inversemblant ajuda a crear una imatge totalment diferent del mateix motiu.

Un contrapicat de la mateixa torre


Per acabar, és interessant que en els vostres viatges busqueu de tant en tant petits detalls (moltes vegades aquests tenen més informació que una imatge global) o fotografies que surtin de la rutina general. Aquest tipus de fotografies us ajudaràn a fer més amena l'estona que estigueu ensenyant-les als vostres amics o familiars ja que ajuden a trencar la monotonia de les imatges.
Venècia és preciosa però..... 400 fotografies de la ciutat, un la pot avorrir sense haver-la visitat mai.






Espero que us hagi servit d'ajuda.

3 comentarios:

ppj dijo...

Felicitats Cristian!!

Té molt bona pinta, anims i força per seguir endavant en aquest viatge que tot just comença.

ppj dijo...

Link de Tino soriano fotograf que ha publicat molts llibres sobre fotografia de viatges.

Especialment recomanable el llibre "FOTOGRAFIA DE VIAJES". T'aporta informacio molt útil i passes una estona divertida amb l'especialissim sentit de l'humor de TINO i la seva manera de mirar i entendre el mon.

http://www.tinosoriano.com/homec.html


pompeu

silvieta dijo...

M'encanta el teu blogg, és molt interessant i tu un molt bon docent. Estic fent un curset de fotografia per correu i és dolentíssim. Per les activitats que em fan fer, m'ha servit molt més el teu blogg que la teoria que m'hi adjunten. Gràcies.